LINZEN FLATBREADS
goudgeel en hartig

Deze hartige flatbreads zijn super makkelijk te maken.

Gezonder dan de standaard wraps uit de handel, rijk aan proteïne, een stuk goedkoper en vooral veel lekkerder!


Do try this @home!

En tag ons als je je experiment op social media post. 

@sanskeuken #sanskeuken

INGREDIENTEN
  • 1 cup (200 g) koraallinzen, ongekookt

  • 1 + 1/4 cup (310 ml) water

  • zeezout

  • peper (optioneel)

  • olijfolie (of kokosolie)


BEREIDINGSWIJZE

Mix de linzen in een blender tot bloem.(*)

Klop de bloem met het water en het zout in een grote kom tot een dun beslag en laat enkele minuten indikken.


Warm een pan en vet deze lichtjes in met olie.

Verdeel wat beslag in de pan en bak 2 à 3 minuten op middelhoog vuur.

Flip om en bak 1 à 2 minuten aan de andere kant.


Lekker als alternatief voor de traditionele wrap met houmous en groentjes of als begeleding bij een salade of groentenschotel.


TIP (*)

Als je geen krachtige blender hebt kan je de linzen met het water enkele uurtjes laten trekken en dan met de staafmixer glad mixen. Voeg eventueel extra water toe als het beslag te dik is.

lekker met hummus en frissen groentjes

lekker met hummus en frissen groentjes

linzen: Le Puy, koraal en dahl

linzen: Le Puy, koraal en dahl

knapperig gebakken

knapperig gebakken

© 2 0 1 8