LINZEN FLATBREADS
goudgeel en hartig

Deze hartige flatbreads zijn super makkelijk te maken.

Gezonder dan de standaard wraps uit de handel, rijk aan proteïne, een stuk goedkoper en vooral veel lekkerder!


Do try this @home!

En tag ons als je je experiment op social media post. 

@sanskeuken #sanskeuken

INGREDIENTEN
  • 1 cup (200 g) koraallinzen, ongekookt

  • 1 + 1/4 cup (310 ml) water

  • zeezout

  • peper (optioneel)

  • olijfolie (of kokosolie)


BEREIDINGSWIJZE

Mix de linzen in een blender tot bloem.(*)

Klop de bloem met het water en het zout in een grote kom tot een dun beslag en laat enkele minuten indikken.


Warm een pan en vet deze lichtjes in met olie.

Verdeel wat beslag in de pan en bak 2 à 3 minuten op middelhoog vuur.

Flip om en bak 1 à 2 minuten aan de andere kant.


Lekker als alternatief voor de traditionele wrap met houmous en groentjes of als begeleding bij een salade of groentenschotel.


TIP (*)

Als je geen krachtige blender hebt kan je de linzen met het water enkele uurtjes laten trekken en dan met de staafmixer glad mixen. Voeg eventueel extra water toe als het beslag te dik is.

Bergmeer

Bergmeer

Beschrijf uw afbeelding.

Strandhuisjes

Strandhuisjes

Beschrijf uw afbeelding.

Reuzenrad

Reuzenrad

Beschrijf uw afbeelding.

Palmbomen

Palmbomen

Beschrijf uw afbeelding.

Stadsfiets

Stadsfiets

Beschrijf uw afbeelding.

Mistige heuvels

Mistige heuvels

Beschrijf uw afbeelding.

Brandhout

Brandhout

Beschrijf uw afbeelding.