LINGUINI MET SNIJBOONTJES EN TOMAAT
pure smaken

Knapperig verse snijbonen, smaakvolle kerstomaten, lekkere pasta en olijfolie, meer heb je niet nodig om een smaakvolle maaltijd op tafel te zetten.

Geïnspireerd door Pascale Naessens' pure smaken, een beetje aangepast aan onze goesting.

INGREDIENTEN

voor 2 personen

  • 20 snijbonen, in de lengte in repen (2 à 3 per snijboon)

  • 200 gr pasta

  • 20 kerstomaten, in kwartjes

  • 2 bosjes basilicum, de blaadjes grof gescheurd

  • 1 handvol pijnboompitten, droog geroosterd

  • 1 eetlepel balsamico

  • 1 teentje knoflook, geraspt

  • olijfolie

  • zwarte peper

  • fleur de sel

BEREIDINGSWIJZE

Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin.

Snijd de snijbonen in de lengte in lange slierten, 2 à 3 slierten per boon.

Kook ze samen met de pasta al dente in ruim gezouten water.

Snijd ondertussen de kerstomaatjes in kwartjes en meng ze met de grof gescheurde basilicum.

Meng er een flinke scheut olijfolie, de balsamico en de look door.

Kruid met peper en fleur de sel.

Giet de pasta en de boontjes af en meng ze onder de tomaatjes.

Werk af met de pijnboompitjes.

Smakelijk!

© 2 0 1 8