LABNEH
(h)eerlijke Libanese eenvoud

Met stip hét eenvoudigste kaasje.

Yoghurt, zout, keukendoek en een beetje geduld. That's it!

Meer heb je niet nodig voor deze heerlijk, romige tractatie.

Je kan de Labneh serveren als dip met specerijen en olijfolie bij vers brood, met een zoete toets (granaatappelpitjes of bessen zijn er ook heel lekker bij) of als basis op brood bij bv gravad lax.

Versitile and simple, daar houden we van bij SAN'Skeuken 😉

INGREDIENTEN
  • een grote pot ongezoete sojayoghurt (bvb Greek nature)

  • 1 theelepel zeezout

  • sap van 1 citroen of limoen (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

Meng de yoghurt met het zout en het citroensap.

Het kan ook zonder citroen, maar bvb bij de gravad carrot vind ik de zure toets wel lekker.

Zet een zeef op een kom. Leg een kaasdoek (of fijne theedoek) in de zeef.

Giet de yoghurt in de doek, vouw de punten naar mekaar en 'wring' zachtjes tot er een beetje vocht uit het doek komt.

Knoop het doek vast met wat keukenkoord.

Laat een nachtje (of liefst langer) uitlekken.

Het resultaat is een romige, licht brokkelige kaas.

Lekker met gravad lax of als dip met een scheutje olijfolie en kruiden naar keuze.

Smakelijk!

kruimelig en romig

kruimelig en romig

ongezoete sojayoghurt

ongezoete sojayoghurt

lekker bij hartig

lekker bij hartig

© 2 0 2 0