KRUIDIGE VENKELSOEP
een verrassend soepje

Een apart soepje, verrassend lekker.

De zoete anijs van de venkel en Pernod combineert perfect met de pittige citroenzeste en het fris-zure van de amandelfeta. 


Als je onze (*) gemarineerde amandefeta gebruikt hoef je geen extra citroenzeste of kruiden te gebruiken voor de presentatie. Deze zit al in de marinade.

INGREDIENTEN
  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 ui, fijngehakt

  • 2 venkelknollen, in blokjes

  • enkele takjes tijm, de blaadjes fijngehakt

  • enkele takjes rozemarijn, de blaadjes gehakt

  • 1/2 dl pernod

  • 5 dl groentebouillon

  • 100 gr vegan feta, verkruimeld (*)

  • citroenrasp

  • bladpeterselie, fijngehakt

  • zwarte peper

  • zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Fruit de ui op een zacht vuurtje glazig in de olie. 

Voeg de venkel toe en laat even mee bakken. 

Voeg tijm, rozemarijn, Pernod en bouillon toe en breng aan de kook.

Laat 15 minuutjes pruttelen.

Pureer tot een gladde soep. 

Kruid met peper en zout.

 

Serveerd de soep met de feta, citroenrasp en wat peterselie.

Smakelijk!