KRUIDIGE VENKELSOEP
een verrassend soepje

De zoete anijs van de venkel combineert perfect met de pittige citroenzeste en de fris-zure feta. Een apart soepje, verrassend lekker.

INGREDIENTEN
  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 venkelknollen, in blokjes

  • 100 gr amandelfeta, verkruimeld

  • 1/2 dl pernod

  • 5 dl groentebouillon

  • 2 eetlepel olijfolie

  • 1/2 eetlepel tijm, de blaadjes gehakt

  • 1 theelepel rozemarijn, de blaadjes gehakt

  • 2 eetlepels bladpeterselie, gehakt

  • 1 teentje knoflook

  • 1 theelepel citroenrasp

  • zwarte peper

  • Himalayazout

BEREIDINGSWIJZE

Fruit de ui op een zacht vuurtje glazig in de olie. Voeg de stukjes venkel toe en laat even mee bakken. Voeg tijm, rozemarijn, pernod en bouillon toe en breng aan de kook.

Kook de groenten in 10 minuten gaar.

Pureer tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.

 

Verkruimel de feta, hak het venkelgroen fijn, pel en hak de knoflook fijn. Schep venkelgroen, knoflook en citroenrasp door de knoflook en meng met de feta.

 

Verwarm de soep, verdeel over de borden met een hoopje feta in het midden.

 

Smakelijk!

© 2 0 1 8