KOKOSROOMKAASJE
lekker fris en romig Philadelphia-style

Het recept voor deze Philadelphia-style roomkaas van Nerdy Mama lijkt too good to be true. Het is letterlijk een kwartiertje werk (de voorbereidingstijd in de koelkast niet inbegrepen).

Geen gedoe met inweken, blenderen, indrogen of bakken. Gewoon alle ingrediënten bij mekaar, mixer erin en klaar!

Zalig lekker op brood met confituur, marmelade, fruit of frisse komkommerschijfjes.

(*) Je kan het kokoswater gebruiken in havermoutpap, overnight oats of desserts.

INGREDIENTEN
  • een blik zuivere kokosmelk (zonder verdikkingsmiddel of andere toevoegingen)

  • 4 theelepels limoen- of citroensap

  • een snufje zeezout (naar smaak)

  • een snufje knoflookpoeder (naar smaak)

BEREIDINGSWIJZE

Zet de kokosmelk een nachtje in de koelkast zodat de room en het water zich scheiden.

Plaats een kaasdoek in een vergiet over een schaal. 

Giet het kokoswater (*) weg en schep de room in het doek. Neem de hoeken bij mekaar en knijp voorzichtig het overtollige vocht uit. Laat nog even uitlekken tot de vereiste dikte.

Schep de kaas uit het doek en voeg de overige ingrediënten toe.

Mix alles goed door elkaar et voila: a yummie creamcheese is born!

© 2 0 1 8