KOKOSRIJST MET PITTIGE MANGOPUREE
romig met een pittige twist

In dit exotische rijstdessert speelt kokos de hoofrol.

De kokosmelk geeft de pudding zijn romige karakter, de kokosrasp in de pudding zorgt voor een lekkere beet en de getoaste kokosrasp bovenop geeft extra smaak en textuur.

De pittige gember in de zoete mangopuree zorgt voor een mooie smaakbalans.

Je kan de pudding en de puree makkelijk op voorhand maken.

Lekker als verfrissend dessert bij een BBQ, als onderdeel van een brunchbuffet of bij een picknick.

(*) Voor een optimaal resultaat gebruik je best kokosmelk uit blik.

Deze kokosmelk is romiger dan kokosdrank in brickverpakking en lichter dan kokoscrème.

INGREDIENTEN

voor 6 personen

  • 115 gr jasmijnrijst (of langkorrel rijst)

  • 400 ml kokosmelk uit blik (*)

  • 850 ml ongezoete plantaardige melk

  • 80 gr kokosbloesemsuiker (of rietsuiker)

  • 1 theelepel Bourbon vanille

  • 115 gr gedroogde kokosrasp (+ extra voor het serveren)

  • zeezout

  • 2 rijpe mango's

  • 3-5 cm verse gember

BEREIDINGSWIJZE

Meng de rijst met de kokosmelk, de plantaardige melk, suiker en een snufje zout in een grote kookpot.

Breng op een matig vuur aan de kook en laat ca 25 minuten zachtjes gaar pruttelen.

Roer regelmatig.

Voeg de kokos en vanille toe en laat nog 5 minuten pruttelen.

Verdeel de kokosrijst over 6 potjes en laat afkoelen.

Maak ondertussen de mangopuree.

Schil en ontpit de mango. Snijd het vruchtvlees in grove stukken.

Schil de gember en rasp deze bij de mango.

Pureer met een staafmixer tot een gladde puree.

Verdeel de puree over de kokosrijst.

Bestrooi met wat droog geroosterde kokosrasp voor het serveren.

Smakelijk!

© 2 0 1 8