HUTSEPOT
winters comfortfood

Een lekker makkelijk winters comfortgerechtje.

Sudderen en traag garen neemt wel wat tijd in beslag, maar veel werk heb je meestal niet aan stoofpotjes.



INGREDIENTEN
  • 100g sojastukjes (TVP

  • kipkruiden

  • groentebouillon

  • olijfolie 

  • enkele laurierblaadjes

  • 1 rode ui, gehakt

  • 500 g groenten (wortels, pastinaak, spruitjes, aardappels) 

  • zwarte peper 

  • zeezout

  • gedroogde tijm 

  • een teentje knoflook, geperst

  • een scheutje plantaardige room (optioneel) 

BEREIDINGSWIJZE

Meng de sojastukjes met een eetlepel kipkruiden, overgiet met hete groentebouillon, laat een half uurtje weken. (of gebruik veggie kipstuckjes)


Warm wat olijfolie in een brede pot, gooi er enkele laurierblaadjes bij.

Voeg de ui toe en stoof glazig.

Snijd de overige groenten grof en laat even mee fruiten.

Kruid met peper en zout, voeg de tijm en een geperst teentje knoflook toe.


Giet de sojastukjes met aanhangende bouillon bij de groenten. Voeg extra bouillon toe tot de groenten voor 1/3e onderstaan.

Breng aan de kook, temper het vuur en laat in 30-60 minuten zachtjes onder deksel pruttelen tot de groenten zacht zijn. Afhankelijk hoe zacht je het wil. 

Voeg indien nodig extra vocht toe.


Werk af met een scheutje plantaardige room en kruid naar smaak.

Schep in een diep bord en geniet!