HUMMUS VAN POMPOEN EN WITTE BONEN
herfstsmaken

De zalig lange indian summer loopt op haar einde.

De herfst is duidelijk in aantocht.

En wat hoort meer bij herfst dan pompoenen?

En laat ik een tijdje terug een joekel van een pompoen gekregen hebben van mijn moeder.

Op zoek dus naar receptjes.

 

Tussen de vele pies en soepen vond ik een paar leuke alternatieven zoals een heerlijke Italiaans marmallata (die staat te pruttelen as I type) en het idee voor deze hummus.

Na een paar aanpassingen hier en daar kwamen we tot deze heel eenvoudige, maar heel erg lekkere variant.

Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN
  • 1 blik witte bonen (425 gr), uitgelekt en gespoeld (of zelf gekookt)

  • 160 g pompoenpuree, ongezoet (*)

  • 30 ml citroensap

  • 30 g tahin

  • 1/2 theelepel zeezout

  • 1/2 theelepel komijnpoeder

  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder

  • een snufje nootmuskaat, vers geraspt

  • een snufje kaneel

  • een snufje cayennepeper (of naar smaak)

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 teentje knoflook, geperst of geraspt

  • 1 theelepel salie, gedroogd

BEREIDINGSWIJZE

Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en mix tot een romige massa.

Serveer op knapperig vers brood of als dip.

(*) Voor de pompoenpuree bakte ik dikke plakken pompoen (met schil) in de oven.

Snijd plakken van ongeveer een cm dik, bestrijk ze met een beetje olijfolie en plaats ze op een bakplaat. Bak in 20 minuutjes gaar.

Laat lichtjes uitstomen en afkoelen.

Snijd de plakken in handelbare stukken mix ze in een foodprocessor tot een gladde puree.

Je kan de puree makkelijk invriezen.

© 2 0 1 8