HUMMUS VAN DOPERWTEN
very easy peasies

Hummus is een van mijn favoriete dips.
Eentje waar ik heel graag mee experimenteer.

Meestal wordt hummus gemaakt met kikkererwten maar het kan eigenlijk met bijna alle peulvruchten, van (tuin)bonen tot erwtjes of zelfs maïs.

 

Dit is een super snelle versie van diepvrieserwtjes.

Very easy peasies.

Hier op de foto met knäckebröd en tofu 'haloumi'.

INGREDIENTEN
  • 1 cup diepvrieserwtjes, ontdooid

  • 1/4 cup korianderblaadjes (of bladpeterselie)

  • 2 eetlepels tahini

  • 2 eetlepels citroensap

  • 1 klein teentje look, geperst of geraspt

  • 1/4 theelepel komijnzaad

  • 1/4 theelepel grof zeezout

  • zwarte peper (optioneel)



 

BEREIDINGSWIJZE

Rooster de komijnzaadjes kort in een droge pan.

Vijzel ze met het grof zout fijn.

Voeg alle ingrediënten - behalve de korianderblaadjes - in een foodprocessor en mix glad.

Hak de korianderblaadjes en roer ze door de hummus.

Proef en kruid indien nodig bij met peper en zout.

© 2 0 1 8