HUMMUS MET GEGRILDE WORTELS EN LINZEN
spicy en mooi van kleur

Tekst

INGREDIENTEN
  • 4 middelgrote wortels, gewassen, in stukken van ca 5 cm

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 theelepel currypoeder

  • 1/2 cup rode linzen, gewassen, ongekookt

  • 1/2 cup walnootstukjes

  • een handje koriander

  • 2-3 eetlepels tahini

  • 2 theelepels limoensap

  • 2 teentjes knoflook

  • 3/4 theelepel korianderzaad

  • 1 theelepel Himalayazout, grof

  • 1/2 theelepel komijnzaad

  • 3-4 gedroogde bird eye chilies (of cayennepeper)

  • 1/2 theelepel zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 200°

Bekleed een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier.

 

Leg de wortelstukjes op de bakplaat. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe samen met het currypoeder. Kruid met peper en zout en meng alles goed met je handen.

Bak de wortels in ca 25-30 minuten zacht en goudbruin. Schep halverwege om.

 

Kook ondertussen de linzen in 10 minuten zacht. Giet af en zet opzij om uit te stomen.

Rooster de walnoten in een droge pan. Zet opzij.

Vijzel het korianderzaad met de komijn, de peper, het grof zout, de chili's en de look fijn.

 

Doe de geroosterde wortels in de foodprocessor met 1 eetlepel olijfolie, de linzen, de verse koriander, de tahini, het limoensap en de gevijzelde specerijen. Mix glad.

Voeg de walnoten toe en pulse enkele keren kort. Zo blijft er nog wat structuur.

Proef en kruid bij naar smaak.

 

Serveer met wak extra gehakte koriander of bladpeterselie en een straaltje olijfolie.

Smakelijk!


hummus en rode bietjes salade

hummus en rode bietjes salade

gegrilde curry wortels

gegrilde curry wortels

linzen (lepuy - koraal - dhal)

linzen (lepuy - koraal - dhal)

walnoten

walnoten

bird eye chili - super hot

bird eye chili - super hot

komijnzaad

komijnzaad

grof himalayazout

grof himalayazout

korianderzaad

korianderzaad

tahini, licht

tahini, licht

© 2 0 1 8