HUMMUS MET AVOCADO
groene yuminess

Houmous is een van mijn favoriete gerechten.

Zalig lekker, gezond én je kan er eindeloos mee variëren. Je voegt ingrediënten toe afhankelijk van de goesting en de voorraadkast.

Deze versie met avocado is lekker romig en zacht van smaak.

INGREDIENTEN
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt, gespoeld, velletjes verwijderd

  • 2 rijpe avocado's

  • 3 eetlepels olijfolie + extra voor het serveren

  • 3 eetlepels tahin

  • 3 eetlepels citroensap

  • 1 teentje look, geperst

  • Himalayazout

  • zwarte peper

  • 1/2 à 1 theelepels komijnpoeder

  • chilivlokken

BEREIDINGSWIJZE

Spoel de kikkererwten en verwijder de velletjes (*)

Mix de kikkererwten, olijfolie, tahin, citroensap en look in 2 minuutjes in de blender tot een gladde massa. Kruid met peper en zout naar smaak.

Voeg komijnpoeder toe en de avocado's. Mix nog 2 minuutjes.

Schep de hummus in een kom. Werk af met een straaltje olijfolie en wat chili-vlokken. Serveer met blaadjes little gem sla.

Smakelijk!

(*) tip:

Ik verwijder de velletjes van de kikkererwten bij het spoelen. Dit is niet absoluut nodig, je kan de velletjes opeten, maar het geeft een veel smeuïger resultaat. 

© 2 0 1 8