HAVERPAP MET APPELTJES
winterse smaken

Havermout heeft iets nostalgisch voor mij. Heel comforting, knus, gezellig.

Het brengt de herinnering naar mijn kindertijd, toen 'ons va' (mijn overgrootvader, de papa van de papa van mijn mama) havermoutpap voor me maakte.

Hij slaagde er telkens in iets van variatie te brengen in de bereiding, pap met rozijntjes of chocoladekorrels, appeltjes, kaneel, ...

Ons va gebruikte nog volle melk en havermout, ik gebruik ondertussen plantaardige melk en havervlokken.

Hieronder mijn basisrecept waar je naar hartelust mee kan variëren.

INGREDIENTEN

per persoon

  • 1/2 cup havervlokken

  • 1 cup havermelk (of een andere plantaardige melk naar keuze *)

  • 1 theelepel kaneel

  • 1/2 theelepel gember

  • 1 eetlepel rozijnen

  • 1 appel (de helft geraspt, de andere helft in schijfjes)

  • walnoten

  • plantaardige yoghurt

BEREIDINGSWIJZE

Meng de havervlokken met de kaneel, gember en de rozijntjes.

Voeg de melk toe en breng aan de kook.

Temper het vuur, voeg de geraspte appel toe en laat even pruttelen en indikken.

Bak ondertussen de schijfjes appel goudbruin.

Serveer de haverpap met een schep yoghurt, de appeltjes en een handje walnoten

Smakelijk!

* Geen plantaardige melk in huis?
Geen nood! Je kan deze makkelijk vervangen door je favoriete notenpasta.

Meng 1 eetlepel notenpasta door een kop warm water en klaar!

© 2 0 1 8