HAVERMELK
fris en romig

Deze melk is stukken lekkerder én veel goedkoper dan wat je in de winkel koopt. Bovendien bepaal jezelf welke ingrediënten je toevoegt. Ik maak gewoonlijk 2 liter per keer, zo hebben we voorraad voor een paar dagen.

 

Je kan de haver vervangen door hennepzaad volgens dezelfde methode.

INGREDIENTEN

voor 1 liter melk

  • 100 gr havervlokken

  • 1 liter koud water

  • een snufje zeezout

  • een snufje nootmuskaat of kaneel (optioneel)

  • enkele medjool dadels of een scheutje agavesiroop (optioneel, als je van zoet houdt)

BEREIDINGSWIJZE

Mix de havervlokken met het water (en de dadels als je die gebruikt) super fijn in een food processor.

Giet de melk door een kaasdoek in een reservoir. Pers al het vocht uit de haver.

Roer het zout (en de nootmuskaat of kaneel) door de melk.

Bewaar in een afgesloten fles tot 3 dagen in de koelkast.

© 2 0 1 8