HAVER-KOKOS COOKIES
een lekker zoet tussendoortje

Deze koekjes zijn heerlijk smeuïg van binnen en lekker krokant van buiten.

Het deeg blijft redelijk brokkelig, het lijkt net kleverige granola, maar bij het bakken komt dit helemaal goed.

INGREDIENTEN
  • 1-1/2 cup havervlokken 

  • 1 cup havermeel

  • 1/2 cup kokosbloesemsuiker

  • 1/4 theelepel zeezout

  • 1 cup kokosrasp, ongezoet

  • 1 eetlepel lijnzaad, gemalen

  • 1/2 cup kokosolie, gesmolten

  • 2 eetlepels ahornsiroop

  • 1/2 theelepel baking soda

  • 3 eetlepels water

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 175°.

Bekleed 2 bakplaten met (herbruikbaar) bakpapier

 

Meng de havervlokken, het havermeel, de kokossuiker, kokosrasp, zout, baking soda en het lijnzaad in een grote kom. 

Verwarm de kokosolie met de ahornsiroop. 

Meng de droge ingrediënten met de natte en voeg het water toe.

Laat even afkoelen.

Schep met een lepel hoopjes van het deeg op de bakplaten en vlak ze een beetje af. Zorg dat de koekjes mekaar niet raken, het deeg zet nog iets uit tijdens het bakken. Het deeg hangt niet erg samen maar dit komt goed tijdens het bakken. 

Bak de koekjes 15-20 minuten.

 

Laat de koekjes afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt. Warm zijn ze heel bros maar ze worden nog een stuk steviger tijdens het afkoelen.

Bewaar de koekjes in een luchtdicht afgesloten doos.

© 2 0 1 8