GRANENBROOD
boordevol gezond lekkers

Gebaseerd op een recept van Pascale Naessens, hier en daar aangepast naar goesting en gemak.

INGREDIENTEN
  • 1 cup speltbloem

  • 1 cup boekweitbloem

  • 1 cup volle rijst, gekookt (of quinoa)

  • 1 cup gemengde zaden (pompoen, lijnzaad en zonnebloempitten)

  • 1 cup havervlokken (steel cut oats)

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 1,5 theelepels droge gist, opgelost in 1 kop lauw water

  • 1 theelepel zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Meng alle droge ingrediënten.

Voeg de olie en water met gist toe. Meng en kneed.

Voeg het zout toe en kneed nogmaals goed door. Dit gaat vrij plakkerig aanvoelen, dat is normaal. Gebruik eventueel wat extra bloem om je handen kleefvrij te houden.

Bol het deeg op en laat een half uurtje rusten, op een warme plaats.

Kneed het deeg nogmaals door, bol op en laat minstens 4 uur rusten in de vorm of op de plaat waarop je gaat bakken. 

Bak het brood 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°. Als je op de bodem klopt en een doffe klank hoort is het klaar.

Smakelijk!

© 2 0 1 8