GORGO
gorgolicious!

Deze Gorgo is een heel lekker makkelijk kaasje waar geen weken rijping aan te pas komen.

Het originele recept is van one green planet.
Ik paste hier en daar een kleinigheid aan aan onze smaak.
Heel erg de moeite om te proberen!

Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN
  • 250 gr firm tofu, geperst en uitgelekt

  • 1/4 cup ontgeurde kokosolie

  • 1/2 theelepel vitamine c poeder (of 1 eetlepel citroensap)

  • 1 eetlepel ciderazijn

  • 2 eetlepels witte miso

  • 1 eetlepel edelgist

  • 1 theelepel zeezout

  • 1/2 theelepel uipoeder

  • 1/2 theelepel lookpoeder

  • 1/8 theelepel spirulina

BEREIDINGSWIJZE

Pers de tofu en laat een uurtje uitlekken.

 

Doe alle ingrediënten - behalve de spirulina - in de blender en mix mooi glad.

 

Doe de mengeling in een grote kom en bestippel met de spirulina.
Vouw het een paar keer om aders te maken.

Plaats de kaas in een doos belegd met plasticfolie.
Strijk de kaas glad, leg de folie erover en laat 6 tot 8 uur opstijven in de koelkast.

Bewaar de kaas verpakt in plastic folie in een gesloten doos in de koelkast.
Hij blijft tot 2 weken goed indien koel bewaard. De smaak gaat nog evolueren.

 

© 2 0 1 8