GEGRILDE PASTINAAK MET PEREN EN BLAUWE KAAS
wanneer aards hemels ontmoet

Een recept van Karola's Kitchen dat hier dikwijls de revue passeert.
De combinatie van het bittere witlof met de aardse smaak van de pastinaak en het zilte van de blauwe kaas hits the spot just the way I like it.
Het is super makkelijk en je kan alles op voorhand klaarzetten dus ideaal als je gasten hebt.

INGREDIENTEN

per persoon

  • 2 stronkjes witloof

  • 1 pastinaak, middelgroot

  • 1 langwerpige peer

  • de blaadjes van 1 takje verse rozemarijn, fijngehakt

  • een handvol bladpeterselie, grof gehakt

  • 50 g blauwe vegan kaas

  • een handvol hazelnoten, grof gehakt

  • 1 theelepel ahornsiroop

  • olijfolie

  • zwarte peper

  • grof zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor tot 200°C.

 

Snijd de witloofstronkjes in de lengte in vier. 

Spoel de pastinaken grondig, verwijder de uiteinden en snijd in dunne frietjes. 

 

Vet een bakplaat lichtjes in met olie en verdeel het witlof en pastinaak hierover met de rozemarijn. Besprenkel met olijfolie en kruid met versgemalen peper en grof zeezout.

Wrijf de olie en specerijen met je handen over elk stuk groente en plaats de bakplaat 20 minuten in de oven.

 

Spoel intussen de peer grondig, verwijder het klokhuis en snijd in 8 partjes.

Hak de noten grof.

Leg je de stukken peer tussen het witloof en de pastinaak, strooi de noten erover en plaats de schotel nog 10 minuten in de oven.

Hak de peterselie grof en snijd de kaas in blokjes.

Neem de bakplaat uit de oven.

Verdeel de ahornsiroop over de groenten, verkruimel de kaas en de peterselie erover.

Smakelijk!

© 2 0 1 8