DRIE-BONENPATE
pittig comfortfood

Deze paté is super makkelijk te maken, de food processor doet het meeste werk.

Hij is ook geweldig handig bij onverwacht bezoek, trek gewoon een paar blikken uit de voorraadkast open, verse kruiden erbij en je hebt een feestje.

Welke bonen of kruiden je gebruikt maakt niet zoveel uit. Zolang je de verhoudingen min of meer in het oog houdt komt het goed.

Laat je fantasie de vrije loop, experimenteer en geniet!

INGREDIENTEN
  • 240 gr tuinbonen, zelf gekookt of uit blik, uitgelekt

  • 240 gr borlottibonen, zelf gekookt of uit blik, uitgelekt

  • 240 gr cannellinibonen, zelf gekookt of uit blik, uitgelekt

  • 1,5 dl tahinipasta

  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt

  • sap van 2 citroenen

  • 1 bosje peterselie, gehakt

  • 1 volle eetlepel verse tijm, enkel de blaadjes

  • Himalayzout

  • zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

Giet de bonen in een zeef en spoel ze onder koud stromend water. Laat uitlekken.

Mix de bonen met de look, de tahinipasta, het citroensap, de peterselie en de tijm grof in een foodprocessor.

Proef en kruid naar smaak.

Pureer verder tot je een smeuïge massa verkrijgt. Voeg indien nodig een paar eetlepels water toe.

Lekker als dip of op een dikke plak knapperig brood.

© 2 0 1 8