CURRY MET OVENGEBAKKEN BUTTERNUT
fluweelzacht en pittig

De inspiratie voor dit gerecht is Helens butternut stew die ik vond op de site van Jamie Oliver.

Butternut, kokos, wortel en maïs leek me wel een leuke combinatie. 

Toen ik het recept wat grondiger begon te lezen klonk het me toch een beetje te braaf. Pompoen koken en pas daarna bij de overige groenten voegen is niet mijn idee van een stoofpotje. En er moest ook absoluut iets van kruiden of specerijen bij.

Ik besloot garam massala een hoofdrol te geven en de groenten niet te stoven maar in de oven te bakken.

Met deze romige curry als resultaat.

INGREDIENTEN

voor 4 personen

  • 1 kleine butternut (ca 800-900 gr)

  • 2 uien

  • 2 wortels

  • 200 gr maïs, uitgelekt

  • 100 gr jonge spinazie

  • 250 ml kokosmelk

  • 2-3 eetlepels garam massala

  • zwarte peper

  • Himalayazout

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 190°.

Schil de pompoen en de wortels en snijd ze in medium blokjes.

Snijd de ui in dunne halve maantjes.

Meng de pompoen met de wortel en de ui in een ovenschotel.

Voeg de garam massala en de olie toe. Kruid met peper en zout en meng goed.

Zet de schaal in de oven en bak in 45-50 minuten gaar. Roer af en toe om.

Voeg 10 minuten voor het einde van de baktijd de spinazie, de uitgelekte maïs en de kokosmelk toe. Roer goed door mekaar en laat doorwarmen.

Serveer de curry met gekookte rijst, naan brood en een frisse salade.

Smakelijk!

© 2 0 1 8