CREMA DE AGUACATE
verfrissend romig

Crema de aquacate of  avocadoroomsoep.

Deze koude soep is super makkelijk te maken en heerlijk verfrissend.

In Uruapan (Michoacan, Mexico) gebruiken ze kippebouillon en slagroom. Dit is onze plantaardige versie.


INGREDIENTEN
  • 3 avocado's, ontpit en gepeld

  • 1 eetlepel limoensap

  • 1,5 l groentebouillon

  • 2 eetlepels koriander, gehakt + extra voor het serveren

  • zeezout

  • peper

  • 1 dl haverroom (of plantaardige room naar keuze)

BEREIDINGSWIJZE

Blend de avocado's met het limoensap, de bouillon, koriander, zout en peper tot een romige soep.

Voeg extra bouillon toe als de soep te dik is.

Laat de soep afkoelen in de koelkast tot vlak voor het opdienen.


Roer de room door de soep.

Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met extra gehakte koriander.