CORN CHOWDER
quick & easy

Deze smakelijke maïssoep maak je in een wip.
Ze is lekker zoet met een spicy touch. De kurkuma zorgt voor de prachtige warm gele kleur. Perfect voor  een luie herfstige dag.


De romige chowder is een maaltijd op zich. Serveer ze met knapperig brood of een groene salade on the side.

Het originele recept is van KitchenAid.
Zij bereiden de soep in een speciale blender die tijdens het mixen de soep doorwarmt. Maar het lukt ook perfect in combinatie met je microgolfoven.
Of je kan de soep ook doorwarmen op het kookvuur in een pannetje. (wel goed roeren dan, want de dikke soep zet zich snel vast aan de bodem)

INGREDIENTEN

voor 4 personen

  • 400 ml groentebouillon

  • 1 kg maïskorrels, diepvries (of bokaal uitgelekt)

  • 45 gr cashewnoten, overnacht geweekt

  • enkele takjes tijm, enkel de blaadjes

  • 1 theelepel citroensap

  • 1/2 theelepel zeezout

  • 1/2 theelepel knoflookpoeder

  • 1/2 theelepel uipoeder

  • 1/4 theelepel kurkuma

  • zwarte peper

  • een snufje chilivlokken

BEREIDINGSWIJZE

Doe 3/4e van de maïskorrels met de groentebouillon, de uitgelekte cashews, het citroensap, de tijmblaadjes, het zout, het ui- en knoflookpoeder, de kurkuma, een snufje zwarte peper en de cayennepeper in een blender.

Mix enkele minuten op lage stand.

Schraaf de wanden schoon en mix enkele minuten op hoge snelheid tot een dikke gladde massa.

Giet alles in een microgolf bestendige kom en roer de rest van de maïskorrels bij de soep.

Warm enkele minuten op half hoge stand.

Roer door en warm nog enkele minuten goed door.

Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroen en serveer met extra chilivlokken.

Smakelijk!

© 2 0 1 8