CHOCOLADE BANANENBROOD
smeuïg en rijk aan smaak

Dit bananenbrood is super makkelijk te maken en heerlijk vol van smaak.

Lekker als ontbijt of voedzaam tussendoortje bij een kopje sterke koffie of een grote tas thee.

 

Het volle speltmeel zorgt voor extra vezels, de kokosbloesemsuiker helpt je bloedsuikerspiegel in toom te houden. Samen met de kokosolie geven ze een gezondere twist aan de klassieker.

In plaats van een groot bananenbrood kan je dit recept ook gebruiken voor muffins. Hiervoor kort je de baktijd in tot 16 à 20 minuten.

(*) Gebruik steeds rijpe bananen. Ze zorgen voor een volle zoete smaak en een samenhangend smeuïg geheel.

INGREDIENTEN
  • 180 gr speltbloem

  • 40 gr cacaopoeder, ongezoet

  • 1 theelepel baking soda

  • 1/2 theelepel bakpoeder

  • 1/2 theelepel zeezout

  • 1 theelepel Bourbon vanille

  • 130 gr kokosbloesemsuiker

  • 2 heel rijpe bananen (*)

  • 80 ml kokosolie, gesmolten

  • 1 theelepel ciderazijn

  • 90 ml water

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 175°

Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Meng de droge ingrediënten in een kom.

 

Doe de bananen in een andere kom en plet ze met een vork fijn.

Voeg de kokosolie, ciderazijn en water toe en meng goed.

Doe de natte ingrediënten bij de droge en meng door elkaar tot alles goed verdeeld is.

Giet het deeg in de bakvorm en bak 40-45 minuten. (of tot een houten stokje bij het inprikken droog aanvoelt)

Laat het bananenbrood volledig afkoelen voor je het met het bakpapier uit de vorm tilt.

Smakelijk!

© 2 0 1 8