CHAMPIGNONPATE
heerlijk smeuïg

In mijn zoektocht naar gezond, vegan broodbeleg kwam ik deze smakelijke notenpaté tegen. 

De paté is heel makkelijk te maken en er komt geen waslijst aan exotische ingrediënten aan te pas.

Het originele recept is van Nora's ingenious cooking.

Hieronder vind je mijn lichtjes aangepaste versie.

INGREDIENTEN
  • 250 gr kastanjechampignons, in kleine stukjes

  • 50 gr cashews

  • 1 kleine ui, gehakt

  • 2 eetlepels kokosolie

  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt

  • enkele takjes verse tijm, enkel de blaadjes

  • zwarte peper

  • Himalaya zout

BEREIDINGSWIJZE

Rooster de cashews in een droge pan en laat even afkoelen.

Fruit de ui glazig in de kokosolie, zet even apart.

Bak de champignons in dezelfde pan op een hoog vuur goudbruin.

Maal de cashews fijn in een foodprocessor.

Voeg de overige ingrediënten toe en mix glad.

Kruid naar smaak met peper en zout.

Lekker met rucola op een dikke plak bruin brood of op vers gebakken knäckebröd. 

Smakelijk!

© 2 0 1 8