CASHEW TSATSIKI
een Griekse classic veganised

In deze vegan versie van de Griekse klassieker werd de yoghurt vervangen door cashewnoten. Het weken van de noten is niet absoluut noodzakelijk maar geeft een voller, romiger resultaat.

Een lekker frisse salade, perfect als onderdeel van een picknick of saladebuffet.

Ook heel verfrissend op brood.

INGREDIENTEN
  • 1 komkommer

  • sap van 1/2 citroen

  • 130 gr cashews, een nachtje geweekt

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 theelepel oregano, gedroogd

  • 1 theelepel dille, gedroogd

  • 1 teentje knoflook

  • zwarte peper

  • Himalayazout

BEREIDINGSWIJZE

Was de komkommer en rasp hem.

Laat de komkommer uitlekken in een vergiet. Druk goed aan zodat er zoveel mogelijk vocht los komt.

Doe de helft van de komkommer in een hoge mengbeker en voeg de overige ingrediënten toe.

Mix met een staafmixer (of in een foodprocessor) tot je een smeuïge massa hebt.

Voeg de rest van de komkommer toe en meng goed.

Kruid naar smaak.

Smakelijk!

© 2 0 1 8