CANTUCCI ALLO ZENZERO
when biscotti meet speculaas

Deze cantucci allo zenzero, of gemberkoek cantucci, werden gekruid met een pittige mix van speculaaskruiden. De geconfijte gember geeft een leuke textuur en een frisse spicy toets.

Een Italiaans knapperig koekje met Belgische kruiden. Een wel zeer fijn huwelijk!


Probeer ook de cantucci met veenbessen en pistaches of de geurige cantucci Provensan met lavendel.

INGREDIENTEN
  • 2 cups haver- of speltmeel (240 g)

  • 2 theelepels wijnsteenpoeder (of bakpoeder)

  • 1 eetlepel lijnzaad, gemalen

  • 6 eetlepels water (90 ml)

  • ½ cup + 2 eetlepels rietsuiker (140 g)

  • ⅓ cup (78 ml) plantaardige olie (ik gebruik half kokosolie/half olijfolie)

  • ¼ theelepel zeezout

  • 2 theelepels speculaaskruiden

  • ½  cup geconfijte gember, grof gehakt

  • ½ cup amandelen, grof gehakt (100 g)

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 165°C


Meng het meel met het wijnsteenpoeder in een kom en zet opzij.


Meng het lijnzaad met het water, de suiker, de olie, de speculaaskruiden, geconfijte gember en het zout en in een grote kom tot alle suiker is opgelost.

Voeg de amandelen en het meel toe en meng goed.

Laat even rusten tot de droge ingrediënten de natte voldoende hebben opgenomen en het deeg 'werkbaar' is.


Bekleed een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier.


Verdeel het deeg in 2 en vorm elk deel op de bakplaat tot een worst van ca 25 à 30 cm lang.

Vlak het deeg af tot ca 1,5 cm breed.


Zet in de oven en bak 30 minuten. (1e bak)


Haal de bakplaat uit de oven en laat het deeg 5 à 10 minuten afkoelen.


Snijd het gebakken deeg met een scherp mes diagonaal in schijfjes van ca 1 cm dik.

Leg de schijfjes terug op de bakplaat en bak 10 minuten. (2e bak)


Draai de koekjes om en bak nog 8 minuten.


Haal de bakplaat uit de oven en laat de biscotti volledig afkoelen.

Smakelijk!


Bewaar de biscotti in een luchtdicht afgesloten doos.

© 2 0 1 8