BOEKWEITFLENSJES
flinterdunne crêpes

Deze flensjes zijn lekker luchtig en hebben een subtiele notensmaak.

Je kan de amandelboter vervangen door een andere notenpasta naar keuze of volledig vervangen door kokosolie als je allergisch bent of niet van noten houdt.

Heerlijk met vers fruit als ontbijt.

De flensjes zijn SUPER lekker met gegrilde ananas, een sweet & spicy recept van avant-garde vegan. Of serveer de flensjes met vers fruit of een bessencoulis en een schep yoghurt.

INGREDIENTEN

voor 10-12 crèpes
 

  • 1 1/2 cup boekweitmeel

  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker

  • 1 eetlepel wijnsteenpoeder (of bakpoeder)

  • 1 theelepel Bourbon vanille

  • 3 cups amandelmelk (of een andere plantaardige melk naar keuze)

  • 2 eetlepels amandelpasta (of een andere notenpasta naar keuze)

  • 1 eetlepel kokosolie

BEREIDINGSWIJZE

Meng het boekweitmeel met het wijnsteenpoeder, de vanille en de kokosbloesemsuiker.

Voeg de amandelmelk, de kokosolie en de notenboter toe.

Klop luchtig met de mixer of in een foodprocessor.

Laat even rusten.

Verhit een beetje kokosolie in een hete pan.

Giet beslag in de pan en zorg dat in een dunne laag over de hele pan verdeeld is.

Laat een paar minuutjes bakken tot er zich belletjes vormen en de bovenkant droog is en bak de andere kant goudbruin.

Hou de flensjes warm op een voorverwarmd bord (of in de oven op 50°).

De flensjes zijn SUPER lekker met gegrilde ananas, een sweet & spicy recept van avant-garde vegan.
Of serveer de flensjes met vers fruit of een bessencoulis en een schep yoghurt.

© 2 0 1 8