BLUEBERRY PANCAKES
perfecte start voor een lazy Sunday

Het recept voor deze makkelijke American pancakes is van Jamie Oliver.

De perfecte start voor een luilekkere zondag.

INGREDIENTEN
  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad

  • 1 eetlepel kokosolie 

  • 250 ml ongezoete plantaardige melk

  • 1 theelepel ciderazijn

  • 125 g havermeel

  • 1 theelepel rietsuiker

  • 1 theelepel bakpoeder

  • ¼ theelepel baking soda

  • 1 snufje himalayzout

  • 50 g bosbessen, plus extra om te serveren

  • plantaardige olie

BEREIDINGSWIJZE

Meng het lijnzaad met 2,5 eetlepel koud water en zet opzij.

Smelt ondertussen de kokosolie en laat lichtjes afkoelen.

Meng de melk met de azijn. 

Voeg de kokosolie toe en tot slot het lijnzaadmengsel.

Meng de bloem met de suiker, baking soda, bakpoeder en zout. Maak een putje in het midden en giet hierin de natte mengeling.

Meng de natte door de droge massa. Meng tot slot de bosbessen voorzichtig door het deeg.

Warm de oven op zijn laagste temperatuur.

Giet een scheutje olie in een pan op medium hoog vuur. Voeg een eetlepel deeg toe en bak een 2-tal minuten tot de onderkant goudbruin is en er blaasjes aan het oppervlak komen. Draai de pannenkoek om en bak nog 2 minuten.

Hou de pannenkoekjes warm in de oven terwijl je de rest van het deeg opbakt.

Serveer met een schep plantaardige yoghurt of ricotta, enkele bosbessen en een straaltje ahornsiroop.

Smakelijk!

 

© 2 0 1 8