BLOEMKOOLSOEP MET KIKKERERWTEN
een lekker romige maaltijdsoep

Het roosteren geeft deze romige soep een aparte, hartige smaak.

De kikkererwten voegen de nodige eiwitten toe en maken dit tot een volwaardige maaltijdsoep.

INGREDIENTEN
  • 1 bio bloemkool, in kleine roosjes

  • 240 gr kikkererwten, zelf gekookt of uit blik, uitgelekt

  • 5 knoflookteentjes, gepeld

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 2 theelepels komijnzaad

  • 1/2 theelepel zeezout

  • 1/8 theelepel paprika, zoet

  • 2 middelgrote aardappels, geschild, in blokjes

  • 1/4 theelepel zwarte peper

  • 1,5 liter groentebouillon

  • 250 ml plantaardige room (haver, soya, ..)

garnituur:

  • 1/2 cup geroosterde bloemkoolmix

  • chilivlokken

  • verse tijm

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 200°.

Meng de bloemkoolroosjes met de kikkererwten, knoflook, komijn, paprika, zout en 3 eetlepels olijfolie op een bakplaat.

Bak in 30 minuten goudbruin. Roer halverwege even om.

Verwarm ondertussen de resterende olijfolie in een grote pot.

Voeg de aardappelblokjes toe met de peper.

Fruit enkele minuten al roerend.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

Temper het vuur en laat de aardappels in 15-20 minuten gaar sudderen.

Neem de pot van het vuur en voeg de bloemkoolmix toe. (Houd 1/2 cup opzij als garnituur.)

Mix de soep glad met een staafmixer.

Voeg de room toe, meng goed door en kruid naar smaak.

Serveer de soep met de bloemkoolmix, een snufje chili-vlokken en enkele tijmblaadjes.

Smakelijk!

© 2 0 1 8