BLOEMKOOL EN KNOLSELDERSALADE
volle aardse smaken

De inspiratie voor deze mooie salade komt van Pascale Naessens. 

De combinatie van de bloemkool en knolselder met de linzen en de hazelnoten werkt heel erg goed.

 

Ik rooster de noten in een droge pan om de smaak extra te laten uitkomen en meng de linzen na het koken met een scheutje balsamico voor een extra dimensie.

INGREDIENTEN

voor 2 personen

  • 200 gr bloemkool

  • 200 gr knolselder

  • 250 gr groene linzen, zelf gekookt of uit blik, uitgelekt

  • een handvol hazelnoten

  • een bosje bladpeterselie

  • 1 eetlepel balsamico

  • olijfolie

  • hazelnootolie

  • enkele laurierblaadjes 

  • 1 theelepel komijn, gemalen

  • zwarte peper

  • Himalayazout

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 180°.

 

Spoel de linzen en kook ze met de laurierblaadjes in 20 à 30 minuten gaar (of volgens de verpakking). Meng met de balsamico en zet opzij.

 

Schil de knolselder en snijd hem in blokjes.

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

Kook knolselder en bloemkool 4 minuten in gezouten water. 

Schik de knolselder met de bloemkool in een ovenschotel.

Voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met de komijn en zwarte peper. 

Schep om en bak 15 à 20 minuten.

Hak de hazelnoten grof en rooster goudbruin in een droge pan.

Hak de peterselie grof.

Meng de groenten met de linzen, hazelnoten en peterselie.

Kruid met peper en zout en werk af met een scheutje hazelnootolie.

Smakelijk!

© 2 0 1 8