BALSAMICO UITJES
de perfecte antipasto

Naar een recept van de Chiappa zussen (simply Italian).

INGREDIENTEN

voor 1 pot van 750 ml

 

  • 500 ml rode wijnazijn (in het originele recept wordt witte gebruikt)

  • 75 ml balsamicoazijn

  • 150 ml water

  • 2 eetlepels bruine rietsuiker

  • 500 gr zilveruitjes, gepeld

  • 1 eetlepel olijfolie + extra om af te dekken

  • fleur de sel

BEREIDINGSWIJZE

Steriliseer de pot die je wil gebruiken: was de pot met deksel in een heet sopje. Spoel en droog grondig en zet 5' in een voorverwarmde oven op 180C

Breng beide azijnsoorten aan de kook met de suiker en 150 ml water.
Voeg de uien toe en laat 5 minuten sudderen.

Schep de uien uit de pot en dep droog. Bewaar de vinaigrette.

Verhit de olie in een pan en bak de uien al roerend rondom tot goudbruin op een middelhoog vuur. Dit duurt zo'n 5 minuutjes. Breng op smaak met fleur de sel.

Schep de uien in de steriele pot en druk goed aan.

Giet de vinaigrette erover (+/- 1/3e) en dek af met een laagje olijfolie.

Sluit af en laat afkoelen.

Bewaar op een koele plek.

© 2 0 1 8