AVOCADOTOAST MET CHAMPIGNONS
een zalige combo

De zachte avocado contrasteert mooi met de hartige champignons.
Een makkelijk en snel hartig ontbijt.

Serveer met een gebakken seitanworstje of crispy bacon voor extra umami.

INGREDIENTEN
  • 2 dikke plakken roggebrood

  • 1 avocado

  • 200 gr kastanjechampignons (of shitake)

  • olijfolie

  • citroensap

  • chilivlokken

  • een takje verse tijm

  • zwarte peper

  • zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Borstel de champignons schoon en snijd ze doormidden. Snijd de grote exemplaren in kwartjes.

Verwarm een beetje olie in een pan en bak de champignons op hoog vuur..

Voeg de tijm bij de champignons als ze vocht beginnen te lossen.
Laat het vocht volledig verdampen, voeg een beetje extra olie toe en bak de champignons krokant.

Kruid met peper en zout.

Plet ondertussen het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork.

Meng hieronder een beetje citroensap en wat chilivlokken.

Kruid naar smaak.

Toast het brood.

Besmeer de toast met de avocadopuree en verdeel hierover de gebakken champignons.

Smakelijk!

© 2 0 1 8