AUBERGINEDIP
fluweelzacht, om te delen

In het originele recept van Jamie Oliver brengt Spaanse peper de aubergine tot leven.
De dag dat ik de dip wou serveren stond er echter al een chili met guacomole op het menu. Omdat 3 gerechten met pepertjes me een beetje van het goede teveel leken, besloot ik ipv de Spaanse peper tehina te gebruiken.
En dit werkte wonderwel.

INGREDIENTEN

voor 4 personen als klein voorgerecht of aperitiefhapje

  • 1 aubergine

  • 1 teentje knoflook

  • 1/4 cup tehina

  • 1/2 bos bladpeterselie

  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie

  • het sap van 1/2 citroen of limoen

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 180°.
Prik de aubergine in met een vork.
Bak hem in 45 minuten zacht. Laat afkoelen.

Schep het vruchtvlees uit de schil en mix het met de overige ingrediënten.
Kruid naar smaak.

Serveer als dip met grisini en blaadjes litlle gem.
Smakelijk!

© 2 0 1 8