ASPERGES MET SPINAZIEPESTO
het witte goud in een modern jasje

De lente is hét seizoen voor witte asperges. 

Deze topper heeft geen behoefte aan ingewikkeld gedoe. Een paar eenvoudige ingrediënten volstaan om de koningin van de Belgische groenten in de kijker te zetten.

INGREDIENTEN

voor 2 personen

  • 500 gr witte asperges

  • enkele krielaardappeltjes

  • olijfolie

  • grof zeezout

voor de pesto:

  • 100 gr jonge spinazie, gewassen en gedroogd

  • 1/4 cup pijnboompitten, droog geroosterd

  • 1 teentje knoflook, grof gehakt

  • 1/4 cup extra vergine olijfolie

  • 1/2 eetlepel citroensap

  • 2 eetlepels edelgist

  • zwarte peper

  • Himalayazout

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 180°.

Was de krieltjes, halveer ze en schep ze in een ovenschaal om met een scheutje olijfolie. 

Kruid met grof zeezout.

Bak de krieltjes in 30-40 minuten goudbruin. Schud halverwege om.

Schil de asperges en verwijder de harde onderkanten.

Kook ze in 4-5 minuutjes beetgaar.

Maak ondertussen de pesto.

Mix de spinazie met de pijnboompitten grof in een foodprocessor.

Schraap de zijkanten schoon en voeg de gist, de olijfolie en peper en zout toe.

Mix tot een gladde pasta.

Verdeel de asperges over de borden.

Schep hierover enkele lepels pesto en wat extra pijnboompitjes.

Serveer met de krieltjes.

Smakelijk!

© 2 0 1 8