APPELMARMELADE MET ROZEMARIJN
een klassieker in San's keuken

Deze marmelade maak ik al meer dan 10 jaar.

De combinatie van de zoete appels met het fris zure van de citroen, de lichte bitterheid van de zeste en de kruidige toets van de rozemarijn komen prachtig samen.

INGREDIENTEN
  • 1 kg bio jonagold appels, geschild

  • sap en zeste van 1 bio citroen

  • 400 gr rietsuiker

  • 1 zakje pectine

  • een paar takjes rozemarijn, enkel de blaadjes

BEREIDINGSWIJZE

Steriliseer enkele glazen bewaarpotjes. (zie tips)

Voeg de zeste van de citroen bij de suiker en laat intrekken.
Schil de appels en snijdt in blokjes.
Pers de citroen.
Voeg appels en citroensap bij de suiker en laat een kwartiertje trekken.
Breng aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de rozemarijn toe 
Laat pruttelen tot de massa de gewenste consistentie heeft. Roer regelmatig om.
Verdeel de marmelade in gesteriliseerde bokalen. Bewaar in de koelkast.

© 2 0 1 8