ZOETE AARDAPPEL MET BOONTJES EN TEHINA
herfstige tinten

Zowel de smaken als textuur contrasteren mooi in dit super makkelijke gerecht.

Het zacht zoete van de aardappel, de krokant kruidige kikkererwten, de knapperige groene boontjes en de pittige dressing. Alles vormt een mooi geheel.

(*) In veel recepten voor oven gebakken groentes wordt aangeraden deze met een vork in te prikken om barsten te voorkomen. Bij zoete aardappels ervaarde ik dat het wegsnijden van een klein stukje schil aan de uiteindes een beter resultaat geeft. Bijkomend voordeel: zodra je een caramelachtige substantie ziet lekken waar je hebt ingesneden, is je aardappel gaar.

INGREDIENTEN

voor 2 personen

  • 2 middelgrote zoete aardappelen

  • 200 gr prinsessenboontjes

  • 240 gr kikkererwten, zelf gekookt of uit blik, uitgelekt

  • 1/2 theelepel zeezout

  • 1/2 theelepel komijn

  • 1/2 theelepel chili

  • kokosolie

  • olijfolie

  • zwarte peper

  • Himalayazout

  • scheutjes (optioneel)

 

voor de dressing:

  • 2 el tahini pasta

  • 2 el limoensap

  • 2 el water

  • 2 tl. ahornsiroop

  • 1/4 tl. zout

  • 1/4 tl. peper

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven tot 200°C.

 

Schrob de zoete aardappelen goed schoon, maar schil ze niet. Verwijder een klein stukje schil aan de uiteindes en eventuele lelijke plekjes.

Wrijf de aardappelen in met kokosolie, leg ze op een bakplaat en plaats 40-45 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

​​

Meng de kikkererwten met de komijn, chili, zout en een theelepel olijfolie en plaats 30 minuten mee in de oven. Roer halverwege even om.

Kook of stoom de boontjes gaar en bak even op in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
 

Meng alle ingrediënten voor de dressing tot een gladde saus.

Maak een snede in de zoete aardappel (niet geheel doormidden) en druk beide helften met twee vorken open. Schep er een lepel dressing in en daarop de boontjes en de kikkererwten. Werk af met een extra lepel saus en een plukje (rode biet) scheutjes.

​​

Smakelijk!

© 2 0 1 8