SPINAZIE BLINI'S
hartig comfortfood

Pannenkoeken, hartig en vol lekkere groentjes en leuke smaken.

In dit recept heb ik de eitjes vervangen door aquafaba en chiazaad.

De blini's zijn ideaal als de lunch of diner met een salade of als onderdeel van een brunch.

 

Je kan het beslag perfect een paar dagen in de koelkast bewaren dus heel makkelijk op voorhand te maken.

Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN

voor 4-6 porties

voor de blini's

  • 150 gr jonge spinazie, gewassen

  • 1 sjalotje

  • 240 gr kikkererwten, uitgelekt (*)

  • 2 eetlepels chiazaad

  • 200 ml plantaardige melk

  • 50 cl aquafaba (uitlekvocht van de kikkererwten)

  • 50 gr tahini

  • 150 g bloem (spelt, boekweit, haver,...)

  • 1 theelepel wijnsteenpoeder (of 'gewoon' bakpoeder)

  • zwarte peper

  • zeezout

  • kokosolie (om in te bakken)


voor het sausje

  • 300 g ongezoete plantaardige yoghurt (Greek style of naar smaak)

  • 3 eetlepels tahini (lichte)

  • 1 teen knoflook, geperst of geraspt

  • 0,5 theelepel cayennepeper

  • sesamzaad, droog geroosterd

  • zeezout

BEREIDINGSWIJZE

Giet de kikkererwten af, vang het vocht op (*)

Hak de spinazie fijn in een blender,.

Voeg de kikkererwten en sjalot toe en mix fijn.

 

Klop de aquafaba luchtig met de melk en het chiazaad.
Voeg de tahini, bloem en bakpoeder toe.
Meng er de gehakte spinazie en kikkererwten onder en breng op smaak met peper en zout.

Laat een half uurtje rusten.

Meng voor het dipsausje de yoghurt met de tahini en breng verder op smaak met de knoflook, de cayennepeper en wat zout.

Strooi de geroosterde sesamzaadjes over het sausje.


Verhit een nootje kokosolie in een pan.
Schep er een eetlepel beslag in en bak kleine blini’s. (dit kan per 2 of meer afhankelijk de grootte van je pan)

Draai de blini`s om als er zich belletjes aan het oppervlak vormen en bak de andere kant goudbruin.
Werk zo het beslag op en hou de blini’s warm.

 

Serveer de blini's met het sausje en een salade.

Smakelijk!

© 2 0 1 8