SAN'S PRUIMEN MARMELADE
kruidig zoet

Wat doet een mens zoal als de voorraad marmelade en confituur op is?

Marmelade maken natuurlijk! Ready made, daar doen we hier niet aan mee. Ik weet graag precies wat er allemaal in dat potje zit. Liefst heel veel fruit en bij voorkeur rietsuiker (niet omdat die zoveel gezonder maar wel zoveel lekkerder is). En graag met een extra persoonlijke touch.

Hier geven de kaneel en de steranijs een Oosters gevoel, de citroenzeste zorgt voor een frisse toets.

 

Laat je inspireren, keep us posted en vergeet ons niet te taggen als je een foto post op Instagram (#sanskeuken). Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN
  • 1 kg reine claude pruimen, ontpit

  • 400 gr rietsuiker

  • het sap en de zeste van 1 bio citroen

  • 1 grote of 2 kleine kaneelstokken, in stukken gebroken

  • 4 à 5 steranijs, geheel

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de pruimen in grove stukken en doe ze in een ruime pot.

Voeg de suiker en de kaneel toe, roer om en laat het geheel een uurtje trekken.

De suiker trekt al een deel van het vocht uit het fruit waardoor het minder lang moet koken.

Voeg de steranijs, de citroenzeste en het citroensap toe en breng aan de kook.
Zet het vuur lager en laat pruttelen tot de marmelade de gewenste dikte heeft.
 

Doe de nog warme marmelade in gesteriliseerde bokalen en sluit ze stevig.

Laat afkoelen.

Bewaar op een koele droge plaats.

© 2 0 1 8