
SALADE DU PÊCHEUR
fishy gone vegan

Tonijnsalade veganised.
De soyasaus en kappertjes zorgen voor de unami, de nori voor het zee-aroma.
Je kan de mayonaise en mosterd vervangen door een geprakte avocado voor een heerlijk romige salade.
INGREDIENTEN
-
240 gr kikkererwten, zelf gekookt of uit blik, uitgelekt
-
2 eetlepels veganaise
-
1 eetlepel mosterd
-
sap van 1/2 citroen
-
1 eetlepel sojasaus
-
1 eetlepel kappertjes op azijn
-
1 eetlepel fijngehakte peterselie
-
1 stengel bleekselderij, fijngehakt
-
1 vel nori, verkruimeld * (of ander gedroogd zeewier)
-
zwarte peper
BEREIDINGSWIJZE
Spoel de kikkererwten.
Plet ze met een vork tot er geen hele kikkererwten meer overblijven maar er nog wel textuur in zit.
Breek of snijd het norivel in heel kleine stukjes.
Meng alle ingrediënten, proef en kruid zo nodig bij.
Lekker in een knapperige slawrap of op een dikke bruine boterham
Smakelijk!
Extra zout is niet nodig: de sojasaus, nori en kappertjes geven al een zoutige smaak.
* tip: rooster de nori kort in een droge pan. Daarna kan je het vel zonder moeite verkruimelen.
![]() een frisse salade de la mer | ![]() nori | ![]() extra romig met avocado |
---|