PASTA ALL'ARRABIATA
vodka en rode wijn, what's not to like

Pasta all’arrabiata - of woedende pasta - is een heel eenvoudige schotel. Met slechts enkele ingrediënten zet je een pittige maaltijd op tafel.

De combinatie van tomaten, paprika's, rode wijn, pittige chili en vodka werkt perfect.
De alcohol verdampt tijdens het koken maar de subtiele smaak blijft.

Hou je het liever iets minder pikant? Verwijder dan de zaden en zaadlijsten voor je de chili versnijdt.

INGREDIENTEN

voor 4 personen

 

  • 2 rode paprika’s, in brunoise

  • 1 Spaans pepertje, in fijne ringetjes

  • 1 rode ui, fijngehakt

  • 2 knoflookteentjes, geraspt

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel balsamico

  • 1 theelepel gedroogde oregano

  • 250 gr kerstomaatjes

  • 2 eetlepels tomatenpuree

  • 1 glas rode wijn

  • Himalayazout

  • Zwarte peper

  • een handje basilicum, gescheurd

  • 4 eetlepels vodka (optioneel)

  • 300 gr korte pasta

BEREIDINGSWIJZE

Fruit de ui glazig in de olijfolie.
Blus met de balsamico.
Voeg de knoflook, paprika’s, peper, oregano, tomaten en tomatenpuree toe.
Roer alles goed door elkaar, temper het vuur en voeg de wijn toe. Kruid met peper en zout en laat een kwartiertje pruttelen.

Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water.

Roer de basilicum en de vodka door de saus en meng door de pasta in een ovenschaal.
Strooi er wat cashew parmesan over en laat 5 minuten kleuren onder de grill.

Smakelijk!

© 2 0 1 8