PASTA AL BROCCOLI
super simpel en super yumm

Orecchiette con broccoli is altijd een van mijn absolute favoriete pasta's geweest.

De combo van smeuïge boter, zilte ansjovis, broccoli en chil is super lekker... maar past niet meer in ons vegan eetpatroon.


Ik baseerde me voor mijn vegan versie op het recept van Jamie Oliver.

De boter verving ik door vegan boter.
De kappertjes geven de zoute toets, de edelgist zorgt voor een kazige smaak.

Bij gebrek aan orecchiette werd het deze keer farfalle, maar elke platte, korte pasta kan.

Heel eenvoudig, heel erg lekker!

 

Je kan de boter ook vervangen door olijfolie, en kappertjes op azijn zijn ook heel lekker maar het geeft niet de vereiste smeuïgheid en de aparte zilte toets die dit gerecht zo speciaal maken.

Laat je inspireren, do keep us posted en vergeet ons niet te taggen (#sanskeuken).
Zo kunnen we mee genieten van al die creativiteit 😉

INGREDIENTEN
  • 1 broccoli

  • 2 grote knoflooktenen

  • 2 kleine rode pepertjes, gedroogd (naar smaak)

  • 1-2 eetlepels kappertjes op zout, gespoeld en uitgelekt (of gedroogd en verkruimeld)

  • 6 zongedroogde tomaten op olie

  • 2 eetlepels edelgist

  • vegan boter (of olijfolie)

  • 175-200 gr gedroogde farfalle
     

BEREIDINGSWIJZE

Maak de broccoli schoon, houd de roosjes apart.

Schil de steel en snijd deze in kleine blokjes.

Pel de look en hak hem fijn.
Hak der zongedroogde tomaten.

Smelt een klontje vegan boter in een grote pan op middelhoog vuur.

Voeg de broccoliblokjes toe met de look, de tomaatjes en de kappertjes. 
Verkruimel de chili erbij.

Meng goed, zet het deksel op de pot en laat 8 à 10 minuten sudderen.

Kook de pasta al dente.

Kook de broccoliroosjes de laatste 4 minuten mee.


Giet de pasta en de roosjes af en bewaar een beetje van het kookvocht.

Voeg de pasta en de roosjes bij de andere pan. Neem de pan van het vuur.

 

Kruid naar smaak met peper en zout en voeg de edelgist samen met nog een klontje boter  toe. Voeg indien nodig wat kookvocht toe om de saus mooi te laten glanzen.
 

Smakelijk!!

© 2 0 1 8