GEROOSTERDE SPRUITJES MET SWEET POTATO
herfstig comfortfood

Geïnspireerd op de shiny happy spruitjes van Karola's Kitchen. 

Bij gebrek aan butternut en andere pompoenen besloot ik deze te vervangen door blokjes zoete aardappel. De ketchup uit het originele recept (ik ben niet zo'n fan) heb ik vervangen door een combinatie van tomatenpuree en balsamico.

INGREDIENTEN

voor 2-3 personen

  • 500 g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd

  • 2-3 zoete aardappels, geschild en in hapklare stukken

  • 1 grote, rode ui, in maantjes

  • 2 theelepel kurkuma

  • 2 theelepels gedroogde oregano

  • 1/2 theelepel chili-olie

  • 240 gr rode bonen, zelf gekookt of uit blik, uitgelekt (of bonen naar keuze)

  • een potje tomatenpuree (70 gr)

  • 1-2 eetlepels balsamico  

  • een handvol (tros)kerstomaten, gehalveerd (optioneel)

  • olijfolie

  • zwarte peper

  • zeezout

  • bladpeterselie, voor de afwerking

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven tot 190 °C.

Doe de sweet potato, de spruitjes en de ui in een ovenschaal en besprenkel met de chili-olie en een scheutje olijfolie. Voeg de kurkuma en oregano toe. Kruid met peper en zout. Meng goed zodat alle groenten met olie bedekt zijn.

Bak 45-50 minuten in de oven. Roer halverwege om.

Meng de bonen met de tomatenpuree en de balsamico. Voeg enkele lepels water toe als de saus te dik is.  Schep de bonen onder de groenten.

Verdeel de tomaatjes erover (als je deze gebruikt) en bak nog 10 minuten mee in de oven.

Werk af met peterselie.
Smakelijk!

© 2 0 1 8