CHOCOLADECAKE
rich and fluffy

Deze zalige cake - een recept van Gaz Oakley (avant-garde vegan) - is alles wat een perfecte cake moet zijn. Rijkelijk vol van smaak en heerlijk licht en luchtig.

INGREDIENTEN

voor een medium tulbandvorm of een groot rechthoekig cakeblik

  • 270 gr zelfrijzende bloem

  • 30 gr ongezoete cacao

  • 1/2 theelepel baking soda

  • 1/2 theelepel bakpoeder

  • 125 gr rietsuiker

  • 1 middelgrote heel rijpe banaan

  • 240 ml havermelk (of een andere plantaardige melk)

  • 120 ml olijfolie

  • 1 theelepel Bourbon vanille

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 180°.

Vet een bakvorm in met plantaardige boter of olie. (indien je een siliconenvorm gebruikt hoef je niet in te vetten)

Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.

 

Plet de banaan in een andere kom.

Roer de melk, olie en vanille door de banaan.

 

Giet de natte massa bij de droge en roer alles voorzichtig door mekaar. Te stevig mengen saboteert het rijzen tijdens het bakken.

Giet het deeg in de vorm en bak in 25-30 minuten.

Verwijder de vorm en laat afkoelen op een cakerek.

(Bij een siliconenvorm laat je de cake volledig afkoelen voor je de vorm verwijdert)

Garneer naar smaak.

Enjoy!

© 2 0 1 8