CHICK 'N CURRY
lekker pittig

Een lichte, pittige salade geïnspireerd op het recept van oh she glows.

Makkelijk te maken met heel eenvoudige ingrediënten.

Lekker op brood, in een wrap of pitabroodje.

INGREDIENTEN
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en gespoeld (of 250 gr zelf gekookt)

  • 3 lente-uitjes, in fijne ringetjes

  • 1 rode, zoete paprika

  • 2 eetlepels veganaise

  • 2 eetlepels ongezoete yoghurt (bv Greek Nature)

  • 1 teentje knoflook, geraspt of geperst

  • ca 2 cm verse gember, geraspt

  • 1/2 theelepel kurkuma

  • 1-2 theelepels garam massala (of kerriepoeder naar smaak)

  • 1 eetlepel citroensap (of naar smaak)

  • 1/8 theelepel zeezout

  • een mespuntje cayennepeper 

  • zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

Plet de kikkererwten in een ruime kom grof met een pureestamper of vork. Er mag nog wat textuur overblijven. (*)

Voeg de veganaise toe met de yoghurt, de gember, de look, de kurkuma en de garam massala. Roer goed.

Voeg het citroensap toe en kruid met peper en zout.

Schep tot slot de paprika en de lente-uitjes onder de salade.

 

Serveer op vers geroosterd brood, in een pitabroodje, wrap of slablad.

(*) Je kan de kikkererwten vervangen door 100 gr TVP (gedroogde sojabrokjes).
Meng de TVP met 1 eetlepel groentebouillonpoeder en voeg de helft van de kerrie toe.

Overgiet met heet water tot de brokjes volledig onderstaan en laat 30 minuten weken.

Giet de brokjes met hun marinade in een droge pan en laat zachtjes sudderen tot al het vocht is opgenomen en verdampt.

Werk verder af volgens het recept.

© 2 0 1 8