CHICK 'N CURRY
lekker pittig

Een lichte, pittige salade geïnspireerd op het recept van oh she glows.

Makkelijk te maken met heel eenvoudige ingrediënten.

Lekker op brood, in een wrap of pitabroodje.

INGREDIENTEN
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en gespoeld (of 250 gr zelf gekookt)

  • 3 lente-uitjes, in fijne ringetjes

  • 1 rode, zoete paprika

  • 3 eetlepels veganaise

  • 1 teentje knoflook, geraspt of geperst

  • ca 2 cm verse gember, geraspt

  • 1:2 theelepel kurkuma

  • 1 theelepel garam massala (of kerriepoeder naar smaak)

  • 1 eetlepel citroensap (of naar smaak)

  • 1/8 theelepel zeezout

  • een mespuntje cayennepeper 

  • zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

Plet de kikkererwten in een ruime kom grof met een pureestamper of vork. Er mag nog wat textuur overblijven.

Voeg de veganaise toe met de gember, de look, de kurkuma en de garam massala. Roer goed.

Voeg het citroensap toe en kruid met peper en zout.

Schep tot slot de paprika en de lente-uitjes onder de salade.

 

Serveer op vers geroosterd brood, in een pitabroodje, wrap of slablad.

Smakelijk! 

© 2 0 1 8