CASHEW ROOMKAASJE
smeerkaas veganised

Een makkelijk kaasje, lekker op brood met schijfjes tomaat of Zweedse komkommer.

INGREDIENTEN
  • 150 gr cashews, geweekt

  • 2-3 eetlepels edelgist

  • 1 eetlepel ciderazijn

  • het sap van 1/2 citroen

  • 1/2 theelepel zeezout

  • verse kruiden, zongedroogde tomaat in stukjes of olijven in stukjes (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

Overgiet de noten met lauw water en week een nacht op kamertemperatuur.

Giet de noten af en spoel ze.

Mix ze heel fijn met de gist, het citroensap, het zout en de ciderazijn. (*)

Doe de kaas in een afsluitbare doos of bokaal en laat een uur opstijven in de koelkast.

Bewaar tot 4 dagen in de koelkast.

(*) Voor een variant kan je gehakte kruiden, fijngehakte zongedroogde tomaatjes of olijven toevoegen.

© 2 0 1 8