CANTUCCI CON MIRTILLI ROSSI E PISTACCHI
zalige zoetheid in rood en groen

Toen de Cantucci ProvenSan een succes bleken was het tijd voor een 2e experiment.

De combo van veenbessen met pistaches is heel klassiek en met reden.

De crunch van de noten, de zacht zoete chewy veenbessen en de hint van sinas werken perfect samen.

Een zalig koekje in Italiaanse kleuren.

Enjoy , do try this at home & keep us posted!


Probeer ook de cantucci met speculaaskruiden en gember

INGREDIENTEN
  • 2 cups haver- of speltmeel (240 g) 

  • 2 theelepels wijnsteenpoeder (of bakpoeder)

  • 1 eetlepel lijnzaad, gemalen

  • 6 eetlepels water (90 ml)

  • ½ cup + 2 eetlepels rietsuiker (140 g)

  • ⅓ cup (78 ml) plantaardige olie (ik gebruik half kokosolie/half olijfolie)

  • 1 theelepel Bourbon vanillepoeder (of het merg van 1 grote vanillepeul)

  • ¼ theelepel zeezout

  • zeste van 1 bio sinaasappel

  • ½  cup gedroogde veenbessen, grof gehakt (70 g)

  • ½ cup ongezoute pistaches, grof gehakt (100 g)

BEREIDINGSWIJZE

Warm de oven tot 165°C


Meng het meel met het wijnsteenpoeder in een kom en zet opzij.


Meng het lijnzaad met het water, de suiker, de olie, de vanille, veenbessen, het zout en de zeste in een grote kom goed door mekaar tot alle suiker is opgelost.

Voeg het meel toe met de pistaches en meng goed.

Laat even rusten tot de droge ingrediënten de natte voldoende hebben opgenomen en het deeg 'werkbaar' is.


Bekleed een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier.

Verdeel het deeg in 2 en vorm elk deel op de bakplaat tot een worst van ca 25 à 30 cm lang.

Vlak het deeg af tot ca 1,5 cm breed.

Zet in de oven en bak 30 minuten. (1e bak)


Haal de bakplaat uit de oven en laat het deeg 5 à 10 minuten afkoelen.


Snijd het gebakken deeg met een scherp mes diagonaal in schijfjes van ca 1 cm dik.

Leg de schijfjes terug op de bakplaat en bak 10 minuten. (2e bak)


Draai de koekjes om en bak nog 8 minuten.


Haal de bakplaat uit de oven en laat de biscotti volledig afkoelen.

Smakelijk!


Bewaar de biscotti in een luchtdicht afgesloten doos.

Knapperige biscotti

Knapperige biscotti

Verdeel het deeg in 2 stukken, vorm en vlak af.

Verdeel het deeg in 2 stukken, vorm en vlak af.

Even afkoelen na de eerste bak

Even afkoelen na de eerste bak

Snijd diagonaal in plakken

Snijd diagonaal in plakken

Klaar voor de tweede bak

Klaar voor de tweede bak

chewy veenbessen en knapperige pistaches

chewy veenbessen en knapperige pistaches

© 2 0 2 0

Knapperige biscotti