ASPERGES MET TOFETA EN TROSTOMAATJES
een geslaagde combinatie

Een lekker, makkelijk en zonnig gerecht naar een recept van Pascale Naessens.

De knapperige asperges, de specerijen en de tomaatjes werken perfect samen.

De haloumi uit het originele recept vervingen we door gefermenteerde tofu. Een aanrader!

INGREDIENTEN

voor 2 personen

 

  • 1 bussel groene asperges

  • 1 pakje trostomaatjes (midden maat)

  • 1 pakje gefermenteerde tofu

  • bakje rucola

  • tijm, vers

  • komijnzaadjes

  • pijnboompitjes

  • zwarte peper

  • zeezout

  • olijfolie

  • balsamico

BEREIDINGSWIJZE

Was de asperges en verwijder de onderste harde stukken. 
Leg de asperges in een ovenschaal, voeg de komijnzaadjes toe,

Kruid met peper en een beetje zout.

Voeg een flinke scheut olijfolie en balsamico toe. Zorg dat alle delen, vooral de puntjes met olie bedekt zijn.
Bak de asperges 20-25 minuutjes in een op 180° voorverwarmde oven. 

Was de tomaatjes en snijdt ze doormidden (of in kwartjes bij grotere exemplaren).

Leg ze in een andere ovenschaal, voeg veel vers gehakte tijm toe en kruid met peper en een beetje zout. Voeg een scheutje olijfolie toe.

 

Snijd de tofu in dikke plakken.


Bak de tofu en de tomaatjes zo’n 10 minuutjes mee in de oven.

 

Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge pan.

Leg een hoopje rucola op elk bord en dresseer hierop de asperges, tomaatjes, pijnboompitjes en feta.

Gebruik het braadvocht uit de ovenschotels als vinaigrette.

Smakelijk!

© 2 0 1 8